Integritetspolicy

  1. Om MM-Ronneby
    Företaget har sitt säte i Ronneby. Företagets postadress är Viggenvägen 16.
    Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info.ronneby@mobelmastarna.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.
    1. Beställning
      När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.
      Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till info.ronneby@mobelmastarna.se 
    1. Leverans & Fraktavgifter
      Din beställning kommer att levereras till den leveransadress som du anger i samband med din beställning. Leverans genomförs antingen av Butiken eller av DHL. I den mån din beställning levereras till postombud, kommer du att behöva upphämta din beställning inom den tidsfrist som anges i, eller i anslutning till, aviseringen.
      Vid upphämtning av din beställning hos postombud kommer du att behöva legitimera dig samt uppge den information som framgår av aviseringen. Det är därför viktigt att du har giltig legitimation med dig vid upphämtningstillfället.
      Våra normala leveranstider är 2-5 dagar. Under högsäsongen kan leveranstiden vara något längre.
      OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.
      Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: info.ronneby@mobelmastarna.se eller telefonnummer 0457-10714. Vid leverans till servicepoint tillkommer en fraktavgift på 495:- och vid  hemleverans tillkommer en fraktavgift om 995 kronor.
      För det fall vi har har skickat din beställning och denna inte hämtas ut eller DHL inte lyckats komma i kontakt med er inom den aviserade tidsfristen, förbehåller vi oss rätten att debitera dig våra kostnader för returtransport av produkten. Denna kostnad kommer att dras av från det belopp som återbetalas till dig. 
    1. Priser
      Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms.
      Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.
    1. Ångerrätt
      Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.

      5.1 Vid nyttjande av din ångerrätt:
      Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss info.ronneby@mobelmastarna.se 
      I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.

      Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.

      Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.
      På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

      5.2 Ångerrätten gäller inte vid:
      Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.
      Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.
      Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.
      Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
      Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel.

      För mer om den lagstiftade ångerrätten, se här.
    1. Reklamation och klagomål
      Skulle produkten/produkterna vara skadade eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.
      Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.
      Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

      6.1 Hur går du tillväga vid reklamation?
      Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till info.ronneby@mobelmastarna.se där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. Du kan också fylla i en mall under fliken "Reklamationsärenden" direkt på hemsidan

      Om det inte lyckas oss att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.

      Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se www.arn.se 
    1. Ansvarsbegränsning
      Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
      Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
      Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.
    1. Produktinformation
      Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.
    1. Information om Cookies

      Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.
    1. Personuppgifter
      Genom att handla hos MM-Ronneby accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

      MM-Ronneby är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

      Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

      10.1 Vad är en personuppgift?
      En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

      10.2 Vilka uppgifter lagrar vi?
      För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
      Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

      10.3 Rättslig grund
      I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
      Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.


      10.4 Betalleverantör
      Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör Klarna. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. 

      De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna & "Betala och hämta i butik".

      10.4.2 Fraktbolag
      För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
      De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL.

      10.5 Rätten till tillgång
      Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

      10.6 Rätt till rättelse
      Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

      10.7 Rätten att bli glömd
      Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

      10.8 Ansvarig för dataskydd
      MM-Ronneby är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

      10.9 Så skyddar vi dina personuppgifter

      Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

    1. Ändringar till de Allmänna Villkoren
      Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.
    1. Tvist och lagval
      I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se https://ec.europa.eu/consumers/odr

      Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

      Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.